Nyolcvanszor vonultak ki a tűzoltók Pécsett

Zivatar Pécsen
Vágólapra másolva!
Hatalmas vihar volt volt Pécsett, özönvízszerű eső esett, a gyalogosok néhol térdig érő vízben gázoltak. A tűzoltókat nyolcvanszor riasztották.
Vágólapra másolva!

Mintegy nyolcvan helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak Pécsett a vasárnap lezúduló nagy mennyiségű csapadék okozta veszélyhelyzetek, károk elhárítására - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

A városban néhány óra alatt több mint hetven milliméter eső esett, a heves zivatar következtében ingatlanokba, udvarokba tört be a víz, az erős szél pedig fákat csavart ki és vezetékeket szakított le. Például az Árnyas utcai klinikai tömb alagsorában, valamint egy Megyeri téri fogorvosi rendelőben fél méter magasan állt a víz, a Kincses úton elektromos vezeték szakadt le, a Varsány utcában pedig egy nagyméretű platánfa kettéhasadt. A pécsi tűzoltók munkáját véméndi, siklósi, szigetvári, komlói kollégáik, valamint szabadszentkirályi, magyarbólyi önkéntes tűzoltók és a Misina Mentőcsoport Egyesület tagjai is segítették.

A csatornarendszer több helyen nem tudott megbirkózni a hirtelen jött esővel. Az Origo munkatársa a vasútállomás közelében készítette a következő képeket:

Zivatar Pécsen Forrás: Origo

Zivatar Pécsen Forrás: Origo

A vihar két órán keresztül tartott. A gyalogosok néhol térdig érő vízben gázoltak.