Leszakadó ágak, kettétört fák Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy családi ház tetőszerkezetét a villám gyújtotta fel.
Vágólapra másolva!

Késő éjjel óta esik az eső Budapesten. A vihar miatt folyamatos a műszaki mentés Budapest XVI. és XIX. kerületében, a tűzoltóknak leszakadt ágakhoz, kettétört fákhoz kellett kivonulniuk - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője hétfő reggel az MTI-vel. Kiss Norbert elmondta: a vihar miatt a hajnali óráktól több mint harminc telefonos bejelentés érkezett, tizenhat helyszínen avatkoztak be a tűzoltók.

Leszakadó ágak, kettétört fák jelentettek veszélyt, forgalmi akadályt - tette hozzá. Egy családi ház tetőszerkezete kigyulladt, vélhetően egy villámcsapástól. A lángokat eloltották a tűzoltók, senki sem sérült meg.

Pest megyében is tombolt a vihar

Pincéket öntött el a víz, fákat döntött utakra és kerítésekre a vihar Pest megyében, ahol hajnal óta több mint egy tucat beavatkozást végeztek a tűzoltók, főként Vác környékén – közölte a megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfő reggel az MTI-vel.

Csámpai Attila elmondta, hogy az éjszaka folyamán hatalmas mennyiségű eső zúdult a térségre heves szél kíséretében, Vác, valamint Isaszeg bel- és külterületein például többméteres fákat döntött ki a szél, de a pincéket elöntő esővíz szivattyúzása is sok munkát ad a tűzoltóknak. A legtöbb beavatkozásra Vácon és környékén volt szükség, a bejelentések folyamatosan érkeznek.

A vihar Isaszegen hétfő reggel egy nagyméretű fát döntött az egyik, menetrend szerint közlekedő Volán-busz elé. A sofőr már nem tudta kikerülni az akadályt, átment rajta; könnyebben megsérült. A fát a gödöllői tűzoltók távolították el az útról – tájékoztatott a szóvivő.

Csámpai Attila közlése szerint valószínűleg villámcsapás ért egy sülysápi ingatlant hétfőre virradóra, a 80 négyzetméteres alapterületű ház tetőszerkezete teljesen leégett. A tűzoltók megfékezték a lángokat, de az épület lakhatatlanná vált, még tart az értékmentés – ismertette.