Balesetben meghalt Miskolc volt alpolgármestere

Vágólapra másolva!
Orosz Lajos a 3-as főúton karambolozott egy kamionnal.
Vágólapra másolva!

Orosz Lajos, Miskolc volt MSZP-s alpolgármestere halt meg abban a közlekedési balesetben, amely a 3-as út Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, Szikszó és a felsőzsolcai körforgalom között történt csütörtökön - közölte az MSZP miskolci szervezete. A tájékoztatás szerint Orosz Lajos "ízig-vérig miskolci volt, itt született, itt járt általános- és középiskolába, itt végezte el az egyetemet, itt dolgozott, Miskolc önkormányzatában 16 éven keresztül, 1994 és 2010 között képviselte a martin-kertvárosiak megbízásából a martin-kertvárosiakat, a miskolciakat".

A miskolci polgármesteri hivatal részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak, azt írták, megdöbbenéssel és mély fájdalommal értesültek Orosz Lajos korábbi alpolgármester tragikus haláláról.

Orosz Lajos 2002 és 2010 között volt Miskolc alpolgármestere, a városüzemeltetés mellett a sportügyekkel kapcsolatos teendőket intézte. Hivatali ideje alatt kapott villanyvilágítást a diósgyőri stadion, felújították a tribünt, a klubszékházat, teljes rekonstrukción esett át a városi sportcsarnok, megépült a jégcsarnok, és a Kemény Dénes Sportuszoda - idézte fel közleményében az MSZP városi szervezete, amely azt is közölte, hogy a Magyar Szocialista Párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és miskolci szervezete saját halottjának tekinti Orosz Lajost.

A rendőrség csütörtökön délután közölte, hogy halálos baleset történt a 3-as főút Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán. Egy személyautó és egy kamion karambolozott Szikszó és a felsőzsolcai körforgalom között. A aztó vezetője a helyszínen meghalt, mellette utazó felesége életveszélyesen megsérült. A személyautó Miskolc felől Szikszó irányába haladt, amikor még tisztázatlan okból áttért a szemközti sávba, és összeütközött egy ukrán felségjelzésű nyerges vontatóval. A rendőrség csütörtök délután közölte, hogy Orosz Lajos felesége a kórházban belehalt sérüléseibe.