Vágólapra másolva!
Az ellenzéki pártszövetség feljelentést tesz a kastályszálló megvásárlása miatt.
Vágólapra másolva!

A HVG információi szerint a Magyar Nemzeti Bank megvásárolta a tiszaroffi Borbély-kúriát. A lap úgy tudja, a 2600 négyzetméteres, harminc szobás, húszméteres úszómedencével, szaunával, wellness- és fitneszteremmel, minigolfpályával rendelkező luxusingatlan a Matolcsy György vezette jegybank saját üdülője lesz.

Az Együtt-PM Szövetség visszataszítónak tartja, hogy miközben Matolcsy György és tettestársai tevékenységének köszönhetően a magyar gazdaságban közeleg az Összeomlás Napja, a forint pedig soha nem látott mélységekbe süllyed, a jegybank luxusüdülővel ajándékozza meg magát. Szerintünk ez nem csupán vérlázító, de kimerítheti a hűtlen kezelés büntetőjogi tényállását is. Haladéktalanul feljelentést teszünk ebben az ügyben, hogy kiderüljön az igazság. Várjuk az MNB válaszát arra a kérdésre, a társadalmi felelősségvállalás miatt vagy a magyar kultúra védelmében volt szükséges a kastélyszálló megvásárlása?

Mint ismert, pártszövetségünk április 16-án, az Indexen megjelent cikk alapján tett feljelentést, hűtlen kezelés gyanúja miatt, a hírhedt hegedűvásárlós jegybanki pénzszórás ügyében. Az MNB akkor a magyar kulturális kincsek védelmére, és a társadalmi felelősségvállalásra hivatkozott. A hatóságok abban az ügyben 27 nap alatt (amibe belefért egy feljelentés-kiegészítés is) érdemi vizsgálat nélkül szüntették meg az eljárást.

Az Együtt-PM Szövetség politikájában a korrupció elleni küzdelem és a közpénzek fölötti őrködés kiemelt helyet foglal el. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy érdemi vizsgálatok és eljárások induljanak ebben és az ehhez hasonló ügyekben. Hiába utasítják el, minden ilyen esetben feljelentést teszünk a továbbiakban is, egyúttal a nyilvánossághoz fordulunk.

Az Együtt-PM felhívja Matolcsy György, és a rezsim többi működtetőjének figyelmét: az ilyen bűncselekmények hosszú idő alatt évülnek el, addig még sok víz lefolyik a Dunán. Az igazság egyszer utat tör magának.