Házi őrizetbe helyezték Labanc Ferencet

2014.08.08. 21:23

Befolyással üzérkedéssel és önbíráskodással gyanúsítják őket.

Az ügyészség szerint azzal az ígérettel csaltak ki több millió forintot egy vállalkozótól, hogy rendőrségi nyilvántartási adatokat tudnak megszerezni. Akár nyolc év börtönbüntetést is kaphatnak - mondták a hírműsorban.

L. Ferenc szabadon távozhatott a bíróság épületéből, miután a több mint kétórás ülés után harminc napra házi őrizetbe helyezték. Nyilatkozni nem akart.
Ügyvédje, Lakatos Ádám a híradónak elmondta: védence fellebbezett a végzés ellen, és panaszt jelentett be a gyanúsítás közlésével szemben. Ezzel egy időben részletes vallomást tett, és ebben kifejtette álláspontját az üggyel kapcsolatban - tette hozzá.

Emlékeztettek, hogy a BRFK egykori életvédelmi főnyomozóját, a most magánnyomozóként dolgozó L. Ferencet a Terrorelhárítási Központ, üzlettársát pedig a Készenléti Rendőrség munkatársai fogták el szerda hajnalban. Az ügyészség szerint a két férfi tavaly pénzt vett át valakitől, azt ígérve, hogy hivatalos személyeket megvesztegetve különböző rendőrségi nyilvántartási adatokat szereznek meg.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a híradónak azt mondta: a Budapesti Nyomozó Ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye miatt tett indítványt a két férfi házi őrizetének elrendelésére.

A híradó más forrásból úgy értesült, hogy L. Ferencék egy híradástechnikai berendezéseket forgalmazó kft. ügyvezetőjétől kaptak megbízást a cég üzleti partnerének ellenőrzésére, amiért több mint százmillió forintnak megfelelő eurót és angol fontot kaptak. Információik szerint a két magánnyomozó nem számolt el a pénzzel, sőt további tízmilliókat követelt.