Megkezdődött egy nyomortelep felszámolása Miskolcon

Megkezdődött egy nyomortelep felszámolása Miskolcon
Megkezdődött egy nyomortelep felszámolása Miskolcon
Vágólapra másolva!
Egy családdal nem tudott megállapodni az önkormányzat, őket lényegében körbebontották.
Vágólapra másolva!
Egy romos épület bontásán dolgozó munkagépet figyel egy helyi lakos a Dráva utcai nyomortelep felszámolása során a miskolci Martin-kertvárosban Forrás: MTI/Vajda János

Ledózeroltak egy nyomortelepet Miskolc Martin-kervárosi városrészében pénteken. A valamikori tízlakásos Dráva utcai társasházból nyolc önkormányzati lakást már korábban kiüríttek, egy lakást végrehajtással megvásárolta a város, egy családdal azonban még nem tudott megállapodni az önkormányzat, ők még maradtak, lényegében körbe bontották őket.

Kriza Ákos polgármester sajtótájékoztatót tart Forrás: MTI/Vajda János

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere a helyszínen emlékeztetett arra, hogy 35 ezer miskolci nevével, aláírásával állt ki az önkormányzat nyomortelep-felszámolási programja mellett, és ennek a gettószerű terület felszámolása után "megyünk tovább, természetesen az ott élőkkel, családokkal egyeztetünk sorsukról és a bontásról egyaránt". A polgármester elmondta azt is, hogy a Dráva utcai házakban élőkkel egyenként egyeztetettek, ők más lakásokba költöztek.

Tart a demonstráció

A valamikori tízlakásos társasházból csak egy lakás maradt meg
Forrás: MTI/Vajda János

A környéken élők közül többen végignézték a munkát, ők örömmel fogadták az évek óta üresen álló romos épületek bontását. Az MTI tudósítójának azt mondták, a háznál kosz és bűz volt, és patkányok éltek az épületben.

Mindeközben tovább tart Miskolcon a romák demonstrációja, sátraik jelenleg is ott állnak a Városházával szemközti téren, valamint az úgynevezett számozott utcákban, ahonnan a héten bírósági végrehajtást követően egy egyedülálló nőt és egy családod költöztettek ki.