Sejthetik, ki gyújtotta fel Macskássy Izolda lakását

Vágólapra másolva!
Vélhetően nyomon van a rendőrség Macskássy Izolda lakásának kiégésével kapcsolatban. A grafikus- és festőművész budapesti lakását egy hete valószínűleg politikai kritikái miatt gyújtották fel.  
Vágólapra másolva!

A rendőrség állítólag nyomon van Macskássy Izolda kigyulladt lakásával kapcsolatban, vélhetően szándékos gyújtogatás történt – írta a Bors. A grafikus- és festőművész budapesti lakását egy hete gyújtották fel, 103 négyzetméter égett le, köztük a családi ereklyék, és saját munkái.

A festőnő most szegedi lakásában tartózkodik, de hétfőn újra Budapestre jön. Mint mondta, mostanában mindig van mellette valaki, mert „egyedül lehetetlen kibírni ekkora veszteséget". Macskássy Izolda szerint vélhetően az erkélyére dobtak be valamit, onnan terjedt át a tűz. Hosszú ideje kap fenyegetéseket: hajnalban a kaputelefonján keresztül üvöltözik valaki, hogy „eredj haza, te szemét román kurva".

Szerinte azért bántják, mert nyilatkozataiban rendszeresen kifejti: nem stadionokat kellene építeni és herdálni az ország vagyonát, hanem például a szociálisan rászorulókat kellene megfelelően segíteni.