Vágólapra másolva!
Az önkormányzati és nemzetiségi választások kampánykiadásait nem korlátozza jogszabály, a jelöltként indulók korlátlan mennyiségű pénzt költhetnek bemutatkozásra vagy saját maguk és jelölő szervezetük népszerűsítésére.
Vágólapra másolva!

Az önkormányzati és nemzetiségi választásokon a jelöltek, jelölőszervezetek nem részesülnek kampánycélú költségvetési támogatásban, de az elkölthető források sincsenek limitálva. A pártok, egyesületek saját belátásuk szerint dönthetnek arról, mennyit költenek jelöltjeik, pártjuk, egyesületük népszerűsítésére. A jelöltek és jelölőszervezetek, köztük a pártok szimpatizánsai anyagilag is támogathatják a választáson indulókat.

Az önkormányzati és nemzetiségi választáson tehát nem érvényes az országgyűlési választásokra vonatkozó szabályozás, amely szerint a jelöltek legfeljebb ötmillió forintot költhetnek saját kampányukra, ebből egymilliót az állam biztosít. Emellett az országgyűlési képviselők általános választásán minden pártlistát állító párt a központi költségvetésből is jogosult támogatásra, annak mértékénél figyelembe veszik, hogy a párt hány egyéni választókerületben állított jelöltet.