Öt baleset alig két óra alatt Veszprém megyében

Vágólapra másolva!
Összesen 13-an sérültek meg szombat este Veszprém megyében, öt különböző közúti balesetben.
Vágólapra másolva!

Személyautó és motoros ütközött össze a 82-es főúton Eplénynél szombat este. A motor mindkét utasa súlyosan megsérült, az utat teljes szélességében lezárták - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem megyei szóvivője. Este kilenc óra után a Veszprémet Győrrel összekötő 82-es főút 13-as kilométerénél Eplény belterületén történt a baleset. A súlyos sérülteket a mentők a veszprémi kórházba szállították. A helyszínelés és a mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a rendőrök a falun belüli utcákra terelik.

Alig két óra alatt további négy helyszínen kellett segítséget nyújtani Veszprém megyében. Este hét óra után Révfülöp belterületén két kerékpáros ütközött össze egymással, a mentők egy súlyos és egy könnyű sérültet szállítottak kórházba.

Szintén a Balaton-felvidéken, Kővágóörsön két személyautó ütközött, itt egy súlyos és egy könnyű sérültet láttak el a mentők. Nem sokkal később a Pápa melletti Ugod belterületén is két személygépkocsi ütközött egymásnak. Ebben a balesetben hárman sérültek meg könnyebben.

Egy ember súlyos, három pedig könnyű sérüléseket szenvedett, amikor felborult és a tetején állt meg a személyautójuk a Dudart Cseténnyel összekötő úton - közölte késő este az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.