Gellert kapott golyó talált fejbe egy vadőrt Bélmegyeren

2014.08.09. 12:56

Őzbakvadászat közben fejen talált egy golyó egy vadőrt szombat reggel a békés megyei Bélmegyeren. A férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a vadászbaleset ügyében. Az eset a Bélmegyeri Földtulajdonosok Vadgazdálkodó Vadásztársaságánál történt - tudta meg az MTI. Lovas József, a társaság elnöke elmondta, hogy bérvadásztatás közben következett be a sajnálatos baleset.

Az MTI meg nem erősített információi szerint az egyik vadász őzbakra célzott, amikor fegyvere - eddig tisztázatlan okból - elsült, s a golyó beleütközött egy terepjáró tetejébe. A vadőr a gépkocsiban ült, amikor valószínűleg a gellert kapott golyó egyik leváló darabja eltalálta a fejét. Az sem zárható ki, hogy a gépkocsi sérült tetejének egyik szilánkja csapódott a fejébe.

A Békés Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága az MTI-vel annyit közölt, hogy a vadászati és halászati főosztály is helyszíni vizsgálatot tartott. A hatóság közigazgatási eljárást indít annak vizsgálatára, hogy betartották-e a vadászati szabályokat, a fegyverkezelés rendjét.