Zene és Évi a két legújabb dizájnerdrog

drogpolitika, kábítószerhasznált, Kábítószerfüggő nő mutatja kezeit
Vágólapra másolva!
Újfajta dizájner­drogokkal szórták meg a magyar piacot, a Zene és az Évi névre hallgató újfajta drogot akár "vetkőzőnek" is lehetne nevezni, hiszen a legtöbb meztelenül őrjöngő ezt szedte a rosszulléte előtt.
Vágólapra másolva!

Elek István, a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályának vezetője a Borsnak elmondta: kilencven százalékban a dizájnerdrogok fedik le a piacot, a kokain, az amfetamin vagy a marihuána fogyasztása elenyésző. Naponta tizenöt, jobbára dizájnerdrogtól rosszul lett embert visznek be hozzájuk.
Az orvos szerint aggasztó a statisztika az újfajta drogokkal kapcsolatban, tíz használóból ugyanis nyolc a kórházban köt ki. Olyan áru is van a piacon, amely ötszáz forintért beszerezhető, ez már a csöveseknek és a hajléktalanoknak is elérhető.

Mi van benne? Az eladó sem tudja

Ezeknek a szereknek a legnagyobb veszélye, hogy a díler sincs tisztában vele, mit árul. A fogyasztók is csak azt tudják, hogy valami hasonlótól korábban nem volt bajuk, ezért bátran hozzányúlnak, hiszen olcsó - írja a lap.

Súlyos hallucinációk

Ezek a szerek nagyon súlyos hallucinációkat okoznak. Van, aki azt érzi, hogy bogarak mászkálnak rajta vagy parázs égeti a testét, ezért letépi a ruháját. Van, aki üldöztetést él meg és nagyon nehéz megállítani. A szervezet hőszabályozása tönkremegy és a test akár 40 fokra is felforrósodik. A keringési problémák miatt életveszélyes állapot is kialakulhat a használónál – mondta a főorvos.