598 helyen hirdethetik magukat a pártok és képviselőjelöltek

Vágólapra másolva!
Az Állami Számvevőszék 598 sajtótermék hirdetési árjegyzékét tette közzé a honlapján az október 12-i helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választást megelőző kampányidőszakra vonatkozóan.
Vágólapra másolva!

A választást megelőző kampányidőszakban a választási eljárásról szóló törvény szerint politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely előzőleg eljuttatta hirdetési árjegyzékét a számvevőszékhez. Az október 12-i helyi önkormányzati képviselők választását megelőző kampányidőszakra vonatkozóan erre július 30-án 16 óráig, a kizárólag a nemzetiségi önkormányzati választáshoz kapcsolódóan közzétenni kívánt hirdetések esetében augusztus 5-én 16 óráig volt lehetőség.

Az ÁSZ a hirdetési árjegyzékeket feldolgozta, és sajtótermékek szerinti bontásban a www.ász.hu oldalon, a "Választás 2014" menüpont alatt elérhetővé tette. A helyi önkormányzati és a nemzetiségi önkormányzati választásokra vonatkozóan 366 nyomtatott és 232 elektronikus sajtótermék hirdetési árjegyzéke található meg a honlapon.

Az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött árjegyzékek tartalmáért felelősséget nem vállal. A sajtóorgánumoknak a választást követő 15 napon belül azt is közölniük kell a számvevőszékkel, hogy a politikai hirdetéseket kinek a megrendelésére, milyen ellenértékben, mely időpontban és milyen terjedelemben tették közzé.