Védett madarakat és fegyvereket foglaltak le a rendőrök

Védett egerészölyv
Vágólapra másolva!
Két védett egerészölyvet, valamint védett, illetve fokozottan védett madarak preparátumait foglalták le a váci rendőrök egy 22 éves sződligeti férfi lakásában, míg egy másik ingatlanban fegyvereket és lőszereket találtak – közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A rendőrségre állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy két férfi fokozottan védett állatokat tart a lakásán.

A rendőrök kedden a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őreivel közösen tartottak házkutatást a 22 éves K. Péter házában, ahol zárt ketrecben két élő, védett egerészölyvet, valamint egy fokozottan védett fehér gólya és egy védett karvaly preparátumát foglalták le.
Az egerészölyveket a szakemberek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe vitték.

Fegyverek Sződligeten Forrás: Police.hu

Egy másik sződligeti lakásban – R. Pál 45 éves helyi lakosnál – a nyomozók egy pisztolyt, csaknem 70 darab lőszert, valamint egy lőfegyverré átalakított hangtompítós légpuskát találtak és foglaltak le. A fegyverek és lőszerek tartásához a férfi nem rendelkezett engedéllyel.

K. Pétert természetkárosítás, míg R. Pált lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, ellenük a Váci Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja a nyomozást – közölte a rendőrség.