Vágólapra másolva!
Emberölés kísérlete és fegyveresen elkövetett garázdaság miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 33 éves férfi ellen, aki 2011 novemberében egy budapesti tömegverekedés során életveszélyes sérülést okozott ellenlábasának.
Vágólapra másolva!

A vádlott és társasága 2011. november 18-án éjszaka egy XV. kerületi szórakozóhelyen italozott, amikor a presszóba megérkezett egy másik társaság. Egy korábbi személyes konfliktus miatt a két csoport tagjai összevesztek, ezért a biztonsági őrök szétválasztották és kikísérték őket a szórakozóhelyről, és megkérték őket, hogy távozzanak.

Ekkor mindkét csoport a biztonsági őrök ellen fordult; a közelben parkoló autóikból baseballütőt, gázpisztolyt, gumilövedékes pisztolyt vettek magukhoz. A pisztolyokkal több lövést adtak le a biztonsági őrök felé, végül elhajtottak a helyszínről.

Pár órával később a két társaság tagjai az erzsébetvárosi Klauzál téren akadtak össze, ahol baltanyéllel, kisbaltával, gázpisztollyal, késekkel felszerelkezve estek egymásnak. Ekkor ütötte a vádlott egy fejszével fejen a másik társaság egyik tagját, akit életveszélyes sérüléssel vittek kórházba.

A két csoport többi tagja ellen a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság miatt emelt vádat, ezért öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak.