Adathalászokat fogtak a Szigeten

Vágólapra másolva!
Csalás elkövetésének alapos gyanúja miatt indított eljárást három nigériai állampolgár ellen a III. kerületi rendőrkapitányság.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint az OTP Bankbiztonság munkatársa augusztus 12-én este e-mailben jelezte a Sziget Fesztivál belépőjegyeit ellenőrző személynek, hogy feltehetően úgy vásároltak ismeretlen személyek három darab belépőjegyet a Fesztiválra, hogy más bankkártyájának adatait használták fel illetéktelenül.

Az úgynevezett adathalászok megszerezték a bankkártyák sorszámát, és a különböző kártyaszámok felhasználásával végeztek online tranzakciókat.

A biztonsági szolgálat vezetője este 11 körül jelezte a Sziget biztosításában résztvevő rendőröknek, hogy az OTP által jelzett sorszámú vochereket három férfi akarja beváltani. Amikor az illetők észrevették a feléjük tartót rendőröket, a tömegbe menekültek. A Mozaik utcában érték utol és fogták el az egyenruhások a három férfit.

Az eljárást a III. kerületi rendőrkapitányság folytatja le ellenük, az illetékes ügyészség augusztus 15-én rendelte el előzetes letartóztatásukat.