Dési János: Nem én kezdeményeztem a válást

Vágólapra másolva!
Váratlanul távozott a Népszavától Dési János, a lap főszerkesztő-helyettese. A hírt a Facebookon jelentette be. Anyagiak is közrejátszhattak a lap döntésében.
Vágólapra másolva!

„Kedves barátaim, az élet úgy hozta, hogy 18 év után elhagy a Népszava. Nehéz, de legalább izgalmas évek voltak. Most jönnek az új kalandok” – írta a közösségi portálon.

A főszerkesztő-helyettes az Origónak azt mondta, hogy nem ő kezdeményezte az elválást. Arra azonban nem akart válaszolni, hogy miért szakítottak. Mint mondta: azt mindenki tudja, hogy anyagi gondjai vannak a lapnak.

Közben az Origo úgy értesült, hogy Bocskay Zsolt, a Népszava online vezetője is eljön az újságtól. Állítólag egy baloldali pártnál dolgozhat majd, de ezeket az értesüléseket egyelőre nem akarták megerősíteni, mint ahogy azt sem, hogy további 4-5 embert küldtek el a Népszavától.

A 49 éves Dési János gyakornokként a Magyar Nemzetnél kezdte a pályáját, majd a Magyar Hírlap szerkesztője, később rovatvezetője volt.

Dolgozott a Roma Sajtóközpont elnökeként, az ATV-ben, és tanított az ELTE-n. 1996-tól volt a Népszava munkatársa, 2002-től főszerkesztő-helyettese. 2002 óta a Klubrádióban szerkesztő-műsorvezető.