Elérték Luhanszk központját az ukrán erők

2014.08.19. 08:28

Elérték a Moszkva-barát szakadárok által ellenőrzött kelet-ukrajnai nagyváros, Luhanszk központját a terrorellenes műveletben részt vevő ukrán erők – közölte keddre virradóra az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Andrij Liszenko az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács szóvivője az ICTV televíziónak beszélt erről. Az ukrán erők körülzárták a Donyec-medence kulcsfontosságú városait, a szakadár fegyveresek pedig agresszívabbá váltak azt érezvén, hogy „a végüket járják”. „Egyes egységeink már hétfőn eljutottak Luhanszk központi részeibe. Harcok folynak a város utcáin” – tette hozzá Liszenko.

Az UNIAN hírügynökség közben idézte keddre virradóra a Donbassz ukrán zászlóalj közleményét, amely szerint fegyveresei még egy ostromot indítottak a Donyeck megyei Ilovajszk városát uraló szakadárok ellen, és sikerült behatolniuk a város központjába, kitűzték az ukrán nemzeti lobogót. A városért folyó harcok idején a szakadárok Grad és Uragan típusú rakéta-sorozatvetőket és páncélozott hadieszközöket vetettek be a katonák ellen. A harcok folytatódnak, a város teljes mértékben még nem került a katonák kezére, de ez már csak idő kérdése – közölte a zászlóalj sajtószolgálata.