Meghalt Dominik, a rákbeteg kisfiú

Dominik, az agydaganatos kisfiú és családja
Vágólapra másolva!
Meghalt az agydaganatos hároméves kisfiú, akinek életéért egy éve küzdöttek a szülei, s akinek történetéről az Origo is beszámolt. Horváth Dominik halálhírét az édesanyja jelentette be a Facebookon.
Vágólapra másolva!

A Drága Kis Akaratos Mosolymanó, Horváth Dominik, aki mindig hősként viselkedett, és példát mutatott nekünk, ma 3 óra 38 perckor felment az angyalokhoz – jelentette be a hároméves, agydaganatos kisfiú halálhírét édesanyja, Horváthné Bihari Rita kedden hajnalban, a Facebook-oldalán. A hírt hamarosan több százan osztották meg, az oldalra pedig részvétnyilvánítások sora érkezett.

Egy éve küzdöttek érte

Dominik megbetegedésére a második születésnapja körül derült fény, az először csak gyomorrontásnak tűnő, hányással járó betegségről kiderült, hogy agydaganat áll a hátterében. A szülők heroikus küzdelmet folytattak a kicsi megmentéséért, de a műtét sem használt, az eltávolított tumort újak követték, amelyeket már operálni sem lehetett.

Az orvosok nem ajánlották a kemoterápiás és a sugárkezelést sem, mivel az előbbi felesleges szenvedést, utóbbi az agy további károsodását okozhatta volna.

Újra támadt a betegség

A múlt héten csütörtökön rosszabbodott Dominik állapota, folyamatosan hányt – azonnal mentünk a sürgősségire, mondta el kérdésünkre Horváthné Bihari Rita. A koponya-CT-során kiderült, hogy Dominik bal agykamrájában egy hatalmasra nőtt agydaganat van, amely beépült az agytörzsbe, ez okozott túlnyomást. Az orvosok pénteken már azt mondták a családnak, hogy a kisfiú bármikor elmehet, szombattól morfiumot is kapott, hogy csillapítsák fájdalmát.

Rita a folytatásról érthető okból nem tudott beszélni – mint mondta, előbb ebben a helyzetben kell talpon maradniuk férjével.

Mindenki segíteni akart

Horváth Dominik történetét ezrek ismerhették meg a Facebookon keresztül, ahol édesanyja rendszeresen beszámolt az állapotáról – a szülők rengeteg szóbeli támogatást, biztató visszajelzést kaptak itt, ismeretlenektől is.

Horváth Dominik, a beteg kisfiú édesanyjával, Ritával. A kép júliusban készült. Fotó: Origo

Ahogy júliusban az Origo beszámolt róla, Dominik ezernyi felajánlást kapott, hogy betegsége ellenére is örömteli napokat élhessen meg: sétarepülésre, nyaralásra hívták meg ismeretlen támogatók, sőt, a párizsi Disneylandbe is meghívást kapott, a szüleivel együtt.

A kicsi megsegítésére, az alternatív gyógykezelés támogatására kiterjedt kampány indult: Budapesten 100 fellépős segélykoncertet adtak Dominikért, a Gránit Bank pedig számlát nyitott, hogy a felajánlók pénzt küldhessenek az anyagi gondokkal is küzdő család megsegítésére.

A bank dolgozói adakoztak

Megrendülten beszélt Dominik halálhíréről Hegedűs Éva, a bank vezérigazgatója. "Találkoztam a családdal és a kisfiúval, megismerkedtem velük, nagyon sajnálom ami, történt" – mondta el az Origónak a bank vezetője.

Hegedűs Évát a Dominik megsegítésére nyitott számláról is kérdeztük. Mint hangsúlyozta, az itt összegyűlt több mint egymillió forintos támogatás a Gránit Bank munkatársainak adományaiból gyűlt össze, akiket szintén megérintett a hároméves kisfiú megmentéséért folytatott harc.

A számla tulajdonosai Dominik szülei, az adományokat ők kapták és kapják meg – erre a későbbiekben is szükségük lehet, hiszen a korábban az építőiparban dolgozó apa felmondott, hogy minél többet lehessen együtt a kicsivel, az anya pedig 26 ezer forintos ápolási segélyt kapott.