Vágólapra másolva!
Emberölési kísérlettel vádolja a Fővárosi Ügyészség azt a török férfit, aki tavaly augusztusban, egy fővárosi étteremben rálőtt azerbajdzsáni haragosára. A sikertelen merénylet után a tettes menekülni próbált, de egy autó elütötte. A gázolást túlélte, 15 évnyi fogságra is számíthat.
Vágólapra másolva!

Emberölési kísérlet és lőfegyverrel való visszaélés bűntette a vád a Magyarországon élő 45 éves török férfi ellen, aki a Fővárosi Főügyészség szerint tavaly márciusban rálőtt egy azerbajdzsáni állampolgárra egy budapesti, VI. kerületi görög étteremben.

A két férfi között már korábban is voltak nézeteltérések, ezeket szerették volna tisztázni a márciusi találkozón. Beszélgetésük gyorsan veszekedésig fajult, amit az azerbajdzsáni fél unokatestvére hiába próbált csillapítani.

Merénylet után baleset

A vádlott hirtelen egy 17-es Glock pisztolyt rántott elő, amit csőre töltött, és haragosára fogott – az azeri férfi és rokona dulakodni kezdett vele, így a lövés nem a sértett mellkasát, hanem combját érte.

A sikertelen gyilkossági kísérlet után a török férfi menekülőre fogta: kirohant az étteremből, de amikor az úttestre ért, egy autó elütötte. A kiérkező rendőrök ezután elfogták, majd a mentők a támadót és az áldozatot is kórházba vitték.

Az emberölési kísérlet miatt a vádlott öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat – közölte a Fővárosi Főügyészség.