Perli a magyar államot a Sodexo

Vágólapra másolva!
Amerikai bíróságon perli a magyar államot a Sodexo, az étkezési utalványok miatt. Tavaly decemberben a Le Cheque Déjeuner már pert indított a témában. A kormány Washingtonban és Brüsszelben is kiáll az Erzsébet-programért - jelentette ki a hírre reagálva Kurucz Éva kormányszóvivő.
Vágólapra másolva!

Perli a magyar államot a Sodexo Pass International SAS. A francia vállalat egy washingtoni bíróságon indított pert. Kérelmüket a testület augusztus 15-én iktatta, témaként csak annyit adva meg: étkezési utalvány - írja a Magyar Hírlap, emlékeztetve, hogy a Le Cheque Déjeuner cégcsoport tavaly decemberben ugyanebben a témában, ugyanezen a bíróságon indított pert a magyar állam ellen.

A lap ebből arra következtet, hogy az újabb per mögött az Erzsébet-utalvány bevezetése és a magyar caffeteria-rendszer átalakítása áll, hiszen a Sodexo sokat veszített a terület államosításával.

Kurucz Éva kormányszóvivő közleményben válaszolt a hírre: ebben leszögezi, a kormány minden fórumon - így az amerikai bíróságon és Brüsszelben is - kiáll az Erzsébet-program mellett, amely a "társadalmi szolidaritás" egyik legsikeresebb programja Európában.

A kormányszóvivő hangsúlyozta, az étkezési utalványokból származó bevételek ma már nem multinacionális vállalatokhoz kerülnek, hanem hátrányos helyzetű gyerekek, idős és fogyatékkal élő állampolgárok üdültetését segítik.