Fizet a kiadó, ha késik a tankönyv

Vágólapra másolva!
Mindent megtettünk azért, hogy augusztus végére minden iskolába meg érkezzenek a tankönyvcsomagok - jelentette ki a köznevelésért felelős államtitkár. Ha egy kiadó mégis késne a kiküldéssel, nyilvánosságra hozzák a nevét, és kifizettetik vele a plusz költségeket.
Vágólapra másolva!

Az EMMI minden szükséges lépést megtett, hogy a tankönyvek augusztus 31-ig megérkezzenek az iskolákhoz. A kiszállítás folyamatos és a meghatározott ütemterv szerint zajlik – hangsúlyozta Czunyiné Bertalan Judit, aki iskolaigazgatók kinevezési ünnepsége előtt nyilatkozott az újságíróknak.

A köznevelésért felelős államtitkár hangsúlyozta: nyilvánosságra hozzák, melyik kiadó nem tudta határidőre vagy az igényelt példányszámban kiküldeni a megrendelt tankönyveket. Egyben rájuk hárul majd a plusz logisztikai és egyéb költségek kifizetése is.

Átlagosan 11 ezer forintba kerül egy tankönyvcsomag, az árat pedig augusztus 5-ig kellett befizetniük a szülőknek. Czunyiné Bertalan Judit szerint időben kiküldtek minden csekket, de az sem gond, ha családok csak iskolakezdéskor, szeptember elsején mutatják be a befizetést igazoló szelvényt.

Mint az államtitkár hozzátette, idén már 730 ezer gyerek kapja ingyen a tankönyveket, gyermekvédelmi vagy szociális támogatás keretében,