Közúti versenyzés okozott halálos balesetet Szobnál

halálos autóbaleset a 2-es főúton
Összeroncsolódott jármű a 2-es főúton a szobi leágazás közelében 2014. augusztus 23-án, ahol két személyautó ütközött össze. Az egyik személyautóban öten utaztak, közülük két felnőtt a helyszínen életét vesztette. Az autóban két gyermek is utazott, egyiküket mentőhelikopterrel vitték a váci kórházba, a többi sérültnek is súlyosak a sérülései.
Vágólapra másolva!
Ketten meghaltak, hárman megsérültek egy a 2-es főúton történt balesetben Szobnál. A karambolt állítólag két autó versenyzése okozta. Gyerekek is megsérültek.
Vágólapra másolva!

Ketten meghaltak, hárman megsérültek egy a 2-es főúton történt balesetben Szobnál szombat délben - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. A rendőrség őrizetbe vett egy 23 éves férfit, aki a két érintett jármű egyikét vezette. A férfit halálos közúti baleset okozásával gyanúsítják – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK).

A két halálos áldozattal járó, Vác közigazgatási területén, a főút 40-es és 41-es kilométerszelvénye között bekövetkezett baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja. A főúton Vác felé közlekedőket a rendőrök egészen késő délutánig más útvonalra terelték, de már ismét lehet közlekedni a 2-es főút Vác felé vezető oldalán.

Összeroncsolódott jármű a 2-es főúton a szobi leágazás közelében. Forrás: MTI/Lakatos Péter

A két személyautó a szobi leágazástól mintegy 500 méterre ütközött össze. Az egyik személyautóban öten utaztak, közülük két felnőtt a helyszínen életét vesztette. Az autóban két gyermek is utazott, egyiküket mentőhelikopterrel vitték a váci kórházba, a többi sérültnek is súlyosak a sérülései. A roncsból egy felnőttet és egy gyermeket a váci tűzoltók szabadítottak ki feszítő-vágó segítségével, a másik gyermeket még a tűzoltók kiérkezése előtt a mentősök kiemelték az autóból.

Az MTI információi szerint a másik autóban - amelyet, mint utóbb kiderült, a nemrég őrizetbe vett férfi vezette - nem sérült meg senki. A Velvet információi szerint a balesetet két, egymással autóversenyző férfi okozta, mikor az egyikük nekiment annak a Toyotának, amiben öten utaztak.A PMRFK sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére, hogy sajtóhírek szerint a balesetet két autó sofőrjének „versenyzése” idézte elő, azt válaszolta, hogy rendőrség jelenleg is vizsgálja a baleset körülményeit.