Vágólapra másolva!
Az Orbán-rezsim lebontását helyi szinten, az önkormányzati pozíciók elfoglalásával kezdené az Együtt-PM. A pártszövetség vasárnap bemutatta budapesti polgármesterjelöltjeit: 12 kerületben indítanak saját jelöltet. 
Vágólapra másolva!

A főváros 12 kerületében állít polgármesterjelöltet az Együtt-PM az októberi önkormányzati választásokon - jelentette be Juhász Péter és Karácsony Gergely, az Együtt-PM két társelnöke a pártszövetség kampánynyitóján.

Hídfőállást építenének

Célként azt jelölték meg, hogy a helyi önkormányzatokban megteremtsék a szabadság és a szolidaritás hídfőállásait, így kezdjék meg az Orbán-rezsim lebontását. Ezért csupa olyan embert jelöltek polgármesternek, akiknek konkrét elképzelésük van arról, hogy miként vezessék győzelem esetén a kerületüket. Sokan korábban önkormányzati képviselőként dolgoztak - hangzott el.

Háttal, 5-ös számú mezben az V. kerületben induló Juhász Péter Forrás: Együtt-PM

Az Együtt-PM politikusai fontosnak nevezték a korrupció elleni küzdelmet, az önkormányzatok átlátható gazdálkodását, ami szerintük - különösen a Fidesz által irányított - önkormányzatok hiányossága. "A szabadság kis köreinek kialakítása különösen fontos egy olyan országban, ahol zsarnokság kezd kialakulni" - mondta Karácsony Gergely.

Juhász Péter úgy fogalmazott: olyan fővárost és kerületeket szeretnének, ahol az emberekről szól az élet szervezése, és az emberek bevonásával születnek a döntések. Jelezte, hogy kampányuk eltér a Fideszétől, mert az ellenzék nem jut médiafelülethez, plakáthelyekhez.

Mezben vonultak pályára

A jelöltek számozott, a fociastákéhoz hasonló mezben mutatkoztak be. Az I. kerületben Váradiné Naszályi Márta, a II. kerületben Hajdu Nóra, a VIII. kerületben Erőss Gábor, a XII. kerületben Komáromi Zoltán, a XVI. kerületben Vajda Zoltán, a XXII. kerületben Pados István és a XXIII. kerületben Székely Gábor kizárólag az Együtt-PM támogatásával aspirál a polgármesteri poszt elnyerésére. Utóbbi a Magyar Szolidaritás Mozgalom alapító társelnöke, illetve az Együtt társelnöke.

A III. kerületben Béres András, az V. kerületben Juhász Péter, a VI. kerületben Kiss Róbert, a IX. kerületben Gegesy Ferenc, Ferencváros korábbi szabad demokrata polgármestere és a XIV. kerületben Karácsony Gergely az Együtt PM jelöltjeként, de az MSZP és a Demokratikus Koalíció támogatásával pályázik a polgármesteri poszt megszerzésére.

A sajtótájékoztatón kiosztott sajtóanyagból az is kiderül, hogy az Együtt PM 29 önálló polgármesterjelöltet és 296 egyéni önkormányzati képviselőjelöltet indít országszerte. Ugyanakkor valamennyi megyében és Budapesten is önálló listát állít.