„Elég régóta foglalkoztat a közélet, aki ismer a Facebookról, tudja, hogy sokszor elmondom a véleményemet. Másrészt nagyon ráérek. Ha valamelyik csatornán műsort vezetnék, bizonyára nem vállalnék jelöltséget, már csak azért sem, mert a tévék nem engedik az ilyesmit” – kommentálta az Origónak Vágó István, hogy képviselőjelölt az önkormányzati választáson.

Baloldali összefogás támogatja

A pártonkívüli, DK-szimpatizáns kvízmestert a Demokratikus Koalíción kívül az Együtt-PM az MSZP és az Európai Föderalisták támogatják. (Utóbbi egy nemzetközi civilszervezet, amely az unió szorosabb integrációjának híve.) A fővárosi XII. kerület 8-as választókörzetében indul.

Helyi adó, parkolás, játszóház, Normafa

Vágó szerint igazságosabbá kellene tenni a kommunális adót, amely jelenleg a Hegyvidéken nem veszi figyelembe, hogy az adott körzet mennyire drága, sőt a lakás mérete szerint sem differenciál 120 négyzetméter fölött. A tévés megszüntetné a fizető parkolást azokon a területeken, ahol valójában nincs több parkolni kívánó autós, mint hely. Programja egy másik pontja az Apor Vilmos téri volt diszkóépület helyére játszóházat vagy más gyermekintézményt ígér. Vágó István ellenzi a Normafára tervezett gigaberuházást is.

Forrás: Origo