Európa-bajnok birkózót indít a Fidesz a miskolci számozott utcákban

2014.08.27. 09:48

Deák-Bárdos Mihály, Európa-bajnok magyar birkózó is indul az október 12-i önkormányzati választáson. A volt sportoló a Fidesz–KDNP jelöltjeként indul Miskolcon a Választás.hu legfrissebb adatai szerint

Deák-Bárdos Mihály Miskolcon született 1975-ben. 2001-ben Isztambulban szerzett Európa-bajnoki címet. A 2012-es londoni olimpián a 120 kg-os kötöttfogású verseny nyolcaddöntőjében kikapott, és kiesett. A 2013-as budapesti világbajnokságon a bronzmérkőzésig jutott, ahol kikapott, és ötödik lett.

A sportoló a Borsod megyei székhelyen a 15-ös számú körzetben indul, amely a diósgyőri stadiont, az utóbbi hetekben ismertté vált számozott utcákat és Lyukóvölgyet fedi le.

Munkagép bont le egy romos épületet a Dráva utcai nyomortelep felszámolása soránForrás: MTI/Vajda János

Mint arról az Origo is beszámolt, augusztus 5-én lakókat költöztettek ki Miskolc egyik nyomortelepéről – egy mozgáskorlátozott nőt és egy kisgyermekes családot tettek az utcára. A városvezetés az úgynevezett számozott utcákat fel akarja számolni, hogy helyet csináljon a közeli stadion parkolójának. A városi közgyűlésben többségben lévő Fidesz–KDNP-frakció szerint a bírósági végrehajtó törvényesen járt el, az MSZP, az Együtt–PM, és a liberális párt viszont vitatta ezt.

Lyukóvölgyben még a számozott utcákban tapasztaltnál is elképesztőbb körülmények uralkodnak. Jellemző az is, hogy a kisméretű hétvégi kertes házakban, sufnikban, bungalókban elképesztő sokan élnek. Például 12 négyzetméteren egy hatgyermekes család tengődik, míg máshol 30 négyzetméteren 26-an húzzák meg magukat.