Nem értik egymást az Együtt-PM-esek

Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal leváltotta Iván Tamás miskolci egyéni választókerületi elnököt az Együtt. Iván Tamás ugyanis a párt elnökségének döntésével szemben úgy nyilatkozott, hogy az Együtt helyi szervezete továbbra is Pásztor Albertet támogatja.
Vágólapra másolva!

Nem támogatják Pásztort

Az Együtt országos elnöksége az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemelte, hogy az Együtt-PM szövetség korábbi döntésével összhangban, a pártszövetség továbbra sem támogatja Pásztor Albert független polgármesterjelöltet Miskolcon, és ebben nem az egyéni választókerületi szervezet dönt. Ennek ellenére Iván Tamás, az Együtt miskolci választókerületi elnöke ezzel ellentétes nyilatkozatot tett.

Emiatt az Együtt elnöksége úgy határozott, hogy Iván Tamást tisztségéből azonnali hatállyal felmenti, és ellene etikai eljárást kezdeményez.

Iván Tamás szerdán az MTI-nek azt mondta, hogy nem változott semmi, az Együtt-PM miskolci szervezete kiáll Pásztor Albert jelöltsége mellett, annak ellenére, hogy a pártszövetség országos vezetése ezzel ellentétes véleményen van.

A Fidesz szerint Pásztor kettős beszédet akalmaz

A Fidesz miskolci frakcióvezetője kusza ügyként és kettős beszédként értékelte Pásztor Albert független polgármesterjelölt párttámogatása körüli történéseket. Kiss János szerint az Együtt-PM megtagadta Pásztort.

A frakcióvezető szerint a választóknak joguk van tudni, mi áll ennek a kusza ügynek a hátterében, és azt is, hogy miért épp most tagadták meg nyilvánosan és visszavonhatatlanul Pásztor Albertet. „Egy pártnak egy személyről egy döntése lehet”, nincs olyan, hogy Budapesten nem, Miskolcon viszont igen. Egy párt vagy támogat valakit vagy nem. Ez az egész ügy követhetetlen, folyamatosan a kettős beszéd, a zavarkeltés jellemzi – jegyezte meg.