Már több mint kétezren állnak a Hármashatárhegyi repülőtér mellett

Vágólapra másolva!
Még júniusban vonták vissza a létesítmény működési engedélyét.
Vágólapra másolva!

Több mint 2000 aláírás gyűlt össze a Hármashatárhegyi repülőtér további üzemeltetésének az érdekében – közölte az Origóval a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE). Bár az MSE nem repülhet, nem oktathat a Hármashatárhegyi repülőtéren, annak karbantartásáért továbbra is felelős, így az ezzel járó költségeket is neki kell állnia.

A Hármashatárhegyi repülőtér Forrás: Origo

A sportrepülőteret korábban használó MSE vagyonkezelési szerződését 2013 júniusában felmondta az MNV, a Légiközlekedési Hatóság pedig tavaly októberben visszavonta a repülőtér üzembentartási engedélyét. Az MSE bírósági keresetet nyújtott be a döntés ellen, az eljárás jelenleg is folyik. A repülőteret áprilisban szerette volna birtokba venni az MNV, de a sportrepülők ezt megakadályozták. A miniszter szerint az ingatlanokat a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület még nem adta az MNV Zrt. birtokába. A jogvitáról itt is olvashat.

Júliusban a Hármashatárhegyi repülőtér ingatlanjainak ideiglenes hasznosítására az Ultrakönnyű Repülésért Sportegyesület nyújtott be kérelmet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-hez idén júliusban – derül ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek egy parlamenti képviselői kérdésre adott írásbeli válaszából.