Akciófilmek és vígjátékok egy ötvenesért

Vágólapra másolva!
Csaknem háromezer hamis DVD filmet foglaltak le egy kazincbarcikai családi házban a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Borsod megyei pénzügyi nyomozói. Az írott lemezeket egy ismert weboldalon árulta az ott lakó férfi. Nagyjából hárommillió forintnyi kárt okozott.
Vágólapra másolva!

Régebbi és újabb akciófilmek és vígjátékok is voltak abban a háromezer darabos DVD gyűjteményben, amelyet a férfi egy aukciós portálon kínált eladásra. A gond csak az volt, hogy mindegyik illegálisan másolt vagy letöltött volt.

A hirdetés feltűnt a ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért nevű szervezetnek is, akik fel is jelentették a kazincbarcikai másolót. A NAV nyomozói házkutatást tartottak, és megállapították, hogy a férfi valóban hamis lemezeket árul, darabját csupán ötven forintért. Egyébként azt mondta, hogy megbüntették ittas vezetésért, azt akarta kifizetni a kapott pénzből.

A nyomozók a gyűjteményt lefoglalták és egyebek mellett a szerzői jogok megsértése miatt eljárást indítottak. Ezért akár öt évet is kaphat az italozó hamisító – mondta az Origónak Kovács Dorina, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.