Vágólapra másolva!
Elsőként Tarlós István kampánycsapata adta le a főpolgármester újraindulásához szükséges támogató aláírásokat. Az előírt 5000 helyett több mint két és félszer annyit, 13 600 darab szignót vittek be péntek reggel a Fővárosi Választási Irodához.
Vágólapra másolva!

Jóval a törvényben előírt határidő lejárta előtt, a főpolgármesteri tisztségre pályázók közül elsőként Tarlós István ajánlóívei kerültek leadásra ma reggel a Fővárosi Választási Irodában - tudatta a kampánystáb.

A választási iroda vezetője 13 600 budapesti választópolgár ajánlását vehette át. Ez több mint két és félszerese a főpolgármester-jelöltté váláshoz törvényben előírt 5000 érvényes ajánlásnak.

Tarlós István az Origónak elárulta: már az aláírásgyűjtés első napján, hétfő estére összegyűlt a szükséges 5000 szignó, de folytatta a gyűjtést. Valamivel később, de már szintén túllépte az 5000 ajánlást Tarlós baloldali kihívóója, Falus Ferenc, de ő még nem adta le az íveket.

A másik 11 főpolgármester-jelölt is szorgosan gyűjti az aláírásokat, közben pedig azon is gondolkodnak, kinek a javára lépnek esetleg vissza az október 12-i önkormányzati választás előtt. Van olyan főpolgármester-jelölt is, aki nem a győzelemre törekszik, mert számára a részvétel fontosabb.