Kósa: Falus úgy veszített, hogy még nem is volt kampány

2014.08.30. 21:46

A kormánypárt ügyvezető alelnöke szombaton a Hír TV P8 című műsorában elsősorban Falus Ferenc közelmúltbeli megnyilatkozásaival, főképp jeges vizes videójával magyarázta ezt a véleményét. 

  Kósa Lajos arról is beszélt, hogy szerinte vége a "posztkádári vircsaftnak", lesz egy másik baloldal - de nem a mostani baloldali pártokból -, amelyet majd komolyan kell venni, amely "nem Falus Ferencekkel jön". "Jó lenne olyan baloldal, hogy legalább a nemzeti minimumokban legyen egyetértés" - mondta.

Szegeden a helyzet speciális

    Az októberi önkormányzati választással kapcsolatban arra a műsorvezetői felvetésre, hogy a Fidesz szempontjából Szeged vesztésre áll, Miskolc pedig billeg, a politikus-kampányfőnök úgy reagált: Miskolcot nem nevezné billegőnek, mert ott szerinte valószínűleg a jobboldal nyer majd. A szegedi "speciális helyzet", ott teljesen új csapattal állt fel a Fidesz a választásra - közölte.

Gesztenye a röhögő harmadik félnek

    A műsorban szóba került az ukrajnai konfliktus és az orosz embargó is, amelyről Kósa Lajos azt mondta: az embargós politika mindenkinek nyilvánvalóan rossz, "ettől a polgárháború (...) nem oldódik meg, viszont mind a két részt vevő félnek rendkívül komoly gazdasági károkat okoz, és egyébként kikaparjuk a gesztenyét röhögő harmadik feleknek".