Falus Ferenc főpolgármesterré választása esetén támogatni fogja azokat a kiegészítő oktatási rendszereket, amelyek ellensúlyozhatják az iskolai képzés hiányait, és segíteni kívánja a tehetségek előrejutását.

Az MSZP, az Együtt–PM és a DK közös főpolgármester-jelöltje hétfőn, a VII. kerületben, az egykori Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium épülete előtt beszélt újságíróknak. Szerinte a jelenlegi kormányzat nem törődik sem az elvégzett beruházásokkal, sem azzal, hogy melyik iskolában jó az oktatási rendszer. "Azzal törődik, hogy bezárja azt, ami nem tőle függ, amit nem ő csinál, ami jól működik, amit nem tud befolyásolni" – tette hozzá. Segíteni kívánja a pedagógusok munkáját, és azt is, hogy a diákok képességei közti különbségeket ellensúlyozni tudják. Azt is ellenőrizni fogja, hogy az iskolák támogatására rendelkezésre álló fővárosi források megfelelően hasznosulnak-e – hangsúlyozta.

Falus FerencForrás: MTI/Kovács Attila

Falus Ferenc arról is beszámolt, hogy a programját pénteken fogja ismertetni, "ha az időjárás is engedi". Közölte azt is: már rendelkezik a főpolgármester-jelöltséghez szükséges ötezer ajánlással, de tovább gyűjt még, mert szeretné megismerni támogatóit.