Vágólapra másolva!
Horváth Gyula, a csepeli balliberális pártok polgármesterjelöltje megsértette a választási törvényt, amikor a XXI. kerületben, egy orvosi rendelőben kampányolt - közölte a kerületi önkormányzat. Az esetet a polgármester, Németh Szilárd jelezte. 
Vágólapra másolva!

Az MTI-nek eljutott közlemény szerint a helyi választási bizottság Németh Szilárd csepeli polgármester panaszának helyt adva állapította meg a jelölt törvénysértését. A bizottság eltiltotta Horváth Gyulát a további törvénysértéstől.

A csepeli önkormányzat közlése szerint Horváth Gyula polgármesterjelölt és Falus Ferenc főpolgármester-jelölt az önkormányzati fenntartású csepeli Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézetben, munkaidőben kampányoltak ezzel pedig a helyi választási bizottság szerint megsértették a választási törvényt.

A helyi választási bizottság határozata szerint „önkormányzati épületben, egészségügyi intézményben az orvosi ellátásra szoruló, azt igénybe venni szándékozó emberek lelkileg sérülékenyek, akiknek átmeneti esendőségükből nem származhat hátrányuk. Azzal, hogy a jelöltek megjelentek a várakozók között, akikkel párbeszédre törekedtek, alkalmas volt ezen egészségügyi ellátásra szoruló emberek választói akaratának befolyásolására olyan helyszínen, amely kifejezetten intim szférájuk”.

A választási bizottság határozatában kitért arra, hogy a kifogás elbírálására Falus Ferenc vonatkozásában a Fővárosi Választási Bizottság rendelkezik hatáskörrel.