DK: az Orbán-rezsim a rákosista világba vezet

Vágólapra másolva!
A DK szerint az '50-es évek rákosista világába vezeti vissza a 21. század magyar diákjait az "Orbán-rezsim".
Vágólapra másolva!

Gréczy Zsolt, a párt szóvivője szerdán az MTI-nek bírálta mind a tankönyvek centralizált kiadását, mind tartalmát. Utóbbit átgondolatlannak, szakmailag megalapozatlannak és gyakran megtanulhatatlan nyelvezetűnek ítélte, és "förmedvénynek" nevezte.

Nyugatimádók

Példaként említette a hetedikes irodalomkönyvet, amely egy egyesült államokbeli televízió hírportálját, valamint egy jó minőségű sportruházati terméket is "a nép, a magyarság ellenségeként" mutat be, a keresztnevek között pedig úgy tesz különbséget, "miszerint az egyik nyugatimádó, a másik ellenben rendes magyar név".

Az internet veszélyes termék

Gréczy Zsolt szerint ez a megosztás politikáját, a csúfolódás, a gyűlöletkeltés magvait hinti el a társadalomban és a diákokban. Megrökönyödéssel fogadták azt is, hogy - mint mondta - egy másik tankönyvben az internetet veszélyes terméknek nevezik. Hozzátette: pártja szolidaritást vállal a szülőkkel és a gyermekekkel, akik személyiségét szerinte rombolják ezek a tankönyvek.

Ősmagyar neveket mindenkinek

A szóvivő egyúttal felszólított minden Fidesz-szavazót, hogy "kormányuk parancsa és ajánlása szerint vonják vissza gyermekeik esetleges nem ősmagyar neveit, adják vissza műholdas tévécsatornájuk előfizetését, és régi, elnyűtt mackónadrágokban járassák gyermekeiket, hogy híven követhessék a diktatúrába Orbán Viktor miniszterelnököt és csapatát".