A Kerékpárosklub örül a Bubinak

Vágólapra másolva!
Örömmel fogadta a Mol Bubi hétfői átadásának hírét a Magyar Kerékpárosklub, mely az előkészítési munkákban nagy szerepet vállalt. A szervezet szerint a közbringarendszer külső kerületekbe való kiterjesztésével és széles körű használatával Budapest lehet az egyik legélhetőbb európai főváros.
Vágólapra másolva!

A civil szervezet 2009 óta vesz részt a budapesti közbringa rendszer előkészítésben. Meggyőződésük, hogy a közbringa rendszer - mint külföldön nagyon sok helyen - jelentősen javítja a közlekedés egészét és népszerűsíti általában is a kerékpáros közlekedést.

Elterjedésével nemcsak a kerékpárhasználat növekedése várható: a már most is kerékpárral közlekedők szintén élvezhetik előnyeit. Az előkészítési munkáknak ugyanis része volt az az intézkedési terv, mely Budapest belső kerületeit számtalan forgalomtechnikai fejlesztéssel kerékpározhatóbbá tette. A klub ebből a munkából is jelentősen kivette részét – írták közleményükben.

Próbálja ki mindenki!

A Kerékpárosklub célja mostantól népszerűsíteni a rendszert, valamint a felmerülő problémákat a közösség bevonásával összegyűjteni, eljuttatni a felelősökhöz, és ellenőrizni azok javítását.

Azt üzenik mindenkinek, próbálják ki legalább egyszer Budapest új zöld kétkerekű közösségi közlekedési eszközét. Azoknak pedig, akik még nem érzik magukat eléggé magabiztosnak a kerékpáros közlekedésre, azt javasolják, vegyenek részt a klub "Bebiciklizés" nevű ingyenes oktatóprogramján illetve töltsék le a Kerékpárosklub Kisokost, a kerékpáros közlekedés mindentudóját.