Pogácsa és csatornaszag - Orbán is beszél Kötcsén

Kötcse, Magyar Polgári Piknik, Orbán Viktor, Balogh Zoltán,
Orbán Viktor és Balog Zoltán érkezik a Magyar Polgári Piknikre.
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor kormányfő is beszédet mond a kötcsei polgári pikniken, amelyet 13. alkalommal rendez meg a Polgári Magyarországért Alapítvány.
Vágólapra másolva!

A csöpögő esőben folyamatosan érkeztek a vendégek, mások mellett Lentner Csaba közgazdász és a Civil Összefogás Fórum vezetői. A meghívottak között van Fábry Sándor humorista és Kondor Katalin újságíró is. A rendezvény zártkörű, mint mindig.

Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A kúria környékén elképesztő a csatornaszag, vélhetően a sok eső miatt. A bejáratnál adományt gyűjtenek Kárpátalja megsegítésére, helyszíni tudósítónk, Kovács András beszámolója szerint szépen gyűlnek a tízezresek a gömb alakú dobozban. Csaknem két órát vártak a miniszterelnökre a vendégek, akik közben pogácsa és alma mellett beszélgettek.

Orbán Viktor végül nem sokkal 13 óra előtt érkezett meg, és egyetlen kérdésre sem válaszolt az újságíróknak. Besietett a vendégekhez, a kötcsei kapuk pedig bezárultak. A piknikre elsőként érkező Balog Zoltán azonban korábban annyit elmondott, hogy a jobboldali táboron belül nincs szó semmilyen háborúról, de a találkozón minden bizonnyal szóba kerülnek majd a kormányzatot illető bírálatok is.

Orbán Viktor és Balog Zoltán érkezik a Magyar Polgári Piknikre. Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Az emberi erőforrás miniszter szerint téma lesz az ukrán válság, valamint a NATO-csúcstalálkozó döntéseinek hatása is.