A Fidesz a frakciójában is elszámoltatja a bankokat

rogán antal, mokka, fidesz
Rogán Antal
Vágólapra másolva!
A bankok elszámoltatása lesz a legfontosabb témája a Fidesz-KDNP szerda este kezdődő évadnyitó frakcióülésének - közölte Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. 
Vágólapra másolva!

A bankok elszámoltatása a cél

„Minden kérdést szeretnénk tisztázni a bankok elszámoltatásával kapcsolatban” - jelentette ki a politikus, aki szerint Európában még sehol nem volt példa arra, hogy a bankrendszernek a magánszemélyek összes hitelszerződésével - legyen az forint-, deviza-, autó-, lakás- vagy szabad felhasználású jelzáloghitel - és minden forinttal el kell számolnia. „Mindenki visszakapja azt, amit tisztességtelenül vettek el tőle” - hangsúlyozta az MTI-nek Rogán Antal.

Jelezte, a bankok elszámoltatásának részleteiről és időzítéséről, így például az első kifizetések várható időpontjáról a háromnapos zárt ülésen döntenek majd. Ez azért is fontos - magyarázta -, mert miután lezárulnak a most zajló, a bankok által indított devizahiteles perek, már nemcsak a jogszabálynak kell készen lennie, hanem a bankoknak is el kell készíteniük a pontos elszámolásokat, hogy „egy perc késedelmet se szenvedjenek az emberek”.

Rogán Antal Forrás: TV2

Megerősítette, azoknak a végtörlesztőknek, akikkel korábban tisztességtelenül jártak el a bankok, egyenként kell képviselniük a saját álláspontjukat a pénzintézetekkel szemben, ha vissza akarják kapni a tőlük tisztességtelenül elvett forintokat.

A forinthiteleseket is védeni fogják

A forinthitelesek megsegítéséről szólva a frakcióvezető közölte: rájuk szintén vonatkozott a parlamentben júliusban elfogadott törvény, és a forinthitel-szerződések ügyében a bankok ugyanúgy perelni fogják az államot, mint most a devizakölcsönök esetében, az állam pedig védeni fogja a forinthitelesek érdekeit is. Ezek a jogorvoslati eljárások november-decemberre várhatók - tette hozzá.

Tiltakozik az Együtt-PM

A tanácskozás helyszínén tiltakozott az Együtt-PM. Azt követelik a kormánytól, hogy ne hajtsa végre ugyanazt az eljárást a szeszes italok kereskedelménél, mint a dohányipar esetében.

A nagyobbik kormánypárt erre úgy reagált: lehet, hogy az Együtt-PM frakcióülésén a drog és az alkohol fontos kérdés, de a Fidesz frakcióülésén egyik sem lesz téma.