Elcsalta az eljárási illetéket az autók átírásával foglalkozó nő

Vágólapra másolva!
Több mint tíz embert vert át egy nő, aki azt ígérte nekik, hogy befizeti a vásárolt autók utáni illetéket. Persze nem fizetett, ráadásul hamis csekkeket is gyártott. Vádat emeltek ellene.   
Vágólapra másolva!

Összesen 14 embert károsított meg egy nő Nyíregyházán. Azzal bízták meg, hogy fizesse be a vásárolt gépkocsik vagyonszerzési illetékét, azonban ezt nem tette meg. Hogy fedezze magát, hamis csekkeket is készített, amelyekkel a befizetést igazolta az okmányirodának és az autók tulajdonosainak.

A gépjárművek új tulajdonosait az okmányiroda bejegyezte a hamis papírok alapján. Az átverést végül az adóhatóság szúrta ki. Feltűnt nekik, hogy nem fizették be az illetéket.

A nő összesen csaknem 675 ezer forintot tett zsebre. Az ügyészség 14 rendbeli csalással, 1 rendbeli költségvetési csalással, valamint 14 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Az ügyészség felfüggesztett börtönt adna neki, nem írathatna át többet autót és a megszerzett pénzt is elvennék tőle. Ezekről azonban majd a bíróság dönt.