Egy domaházi férfit azzal gyanúsítanak a rendőrök, hogy a település több lakosával is aránytalan mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó megállapodást kötött készpénz és árucikkek hitelezésére, amelyek a sértetteket súlyos nélkülözésnek tette ki.

Ózdi Rendőrkapitányság uzsora-bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást M. Tamás 39 éves domaházi férfival szemben. A gyanúsítottat az ózdi nyomozók a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztály munkatársainak támogatásával fogták el 2014. szeptember 3-án.

 A büntetőeljárás adatai szerint a gyanúsított elfogásáig több helyi lakosnak pénzt adott kölcsön, úgynevezett „kamatos kamatra”, továbbá élelmiszereket – többnyire házilag feldolgozott sertéshúst – adott el irreálisan magas vételárért. Az előnytelen megállapodások miatt nélkülözésnek kitett sértetteket a 39 éves férfi esetleges késlekedés vagy nem fizetés esetén veréssel fenyegette meg.

Találtak tárgyi bizonyítékokat

A rendőrség a gyanúsítottnál tartott házkutatás során több tárgyi bizonyítékot is lefoglalt - számolt be a police.hu.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az üzletszerűen elkövetett uzsora- bűncselekmény bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásban a terheltet bűnügyi őrizetbe vette, és az Ózdi Járási Ügyészségen előterjesztéssel élt előzetes letartóztatása érdekében, amit az eljáró nyomozási bíró 2014. szeptember 6-án elrendelt.