Vágólapra másolva!
Tizenhárom újabb devizahiteles pert tárgyalnak ma a Fővárosi Törvényszéken. Tíz esetben ítélet is várható. Eddig a bíróság 30 ítéletet hozott. 
Vágólapra másolva!

Bankok, takarékszövetkezetek, lízingcégek

Az állam ellen indított polgári perekben a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma tizenhárom pénzintézet – három bank, két takarékszövetkezet, továbbá nyolc lízingcég, illetve pénzügyi vállalkozás – ügyét tűzte ki tárgyalásra keddre, közülük tíz esetében ítélet várható.

Ma a Credit House Magyarország Ingatlanfinanszírozási Zrt., a Lombard Ingatlan Zrt., a Nagykáta és Vidéke Takarékszövetkezet, a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Sberbank Magyarország Zrt., a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt., az Aegon Magyarország Hitel Zrt., a Porsche Bank Zrt., a Kinizsi Bank Zrt., az Örkényi Takarékszövetkezet, az Erste Lakáslízing Zrt., az Unicredit Leasing Immotruck Pénzügyi Szolgáltató Zrt. és az Unicredit Leasing Hungary Pénzügyi Szolgáltató Zrt. keresete kerül napirendre.

Eddig harminc ítéletet hozott a bíróság

Ebből 27 felperesi keresetet utasított el teljesen, három esetben adott részben helyt a keresetnek, egy ügyben a pénzintézet visszalépett, három pert pedig felfüggesztettek azért, mert a bíró az Alkotmánybírósághoz fordult.

A visszalépő a Banco Primus Fióktelep Magyarország volt, részlegesen pedig a K&H Bank Zrt., az UCB Ingatlanhitel Zrt. és a Magyar Cetelem Bank keresetét hagyták jóvá. Az Alkotmánybírósághoz az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet, az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank perében, valamint az OTP Ingatlanlízing ügyében fordul a Fővárosi Törvényszék. Az Igazságügyi Minisztérium soron kívüli alkotmánybírósági elbírálásban bízik.