18 évre börtönbe küldték a kislányát agyonlövő apát

Vágólapra másolva!
Helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtábla az első fokú bíróság döntését a kislányát agyonlövő abonyi apa ügyében. A férfi 18 év börtönt kapott, mert aljas indokból, előre kitervelten ölte meg akkor tíz éves gyerekét.
Vágólapra másolva!

Jogerősen tizennyolc év börtönbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla szerdán azt az abonyi férfi, aki 2012 nyarán közvetlen közelről fejbe lőtte tízéves, alvó kislányát. A bíróság előre kitervelten, aljas indokból, 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek a 45 éves férfit. Ezzel helyben hagyták az elsőfokú bíróság ítéletét.

Az ítélet szerint kifejezetten jó kapcsolatban volt 2002-ben született kislányával az apa. A gyerek erősen kötődött hozzá, szerette őt, ami azért is alakult így, mert a férfi sok időt töltött vele, amikor az ápolónőként dolgozó édesanya délután vagy éjszaka dolgozott. A házaspár kapcsolata azonban a kezdetektől konfliktusos volt, a nő többször is válni akart. 2012 augusztusában is bejelentette válási szándékát.

Bosszút akart állni

A férj ekkor döntött úgy, hogy gyermekük megölésével áll bosszút a nőn, és magával is végez majd. Előzőleg több családtagjának is utalt arra, hogy felesleges a bontóper, mert "a sors majd szétválasztja őket", és "már késő megoldást keresni". A gyilkosság szándékával alakította át gázpisztolyát lőfegyverré, és vásárolt lőszereket is.

Felesége 2012. augusztus 26-án éjszakai műszakba ment. Lefeküdtek aludni, de a férfi felkelt, és hajnalban kétszer is fejbe lőtte a kislányt. Az első lövés után ugyanis nem volt biztos benne, hogy meghalt a gyerek, ezért újra töltött és a kislány homlokához tartva elsütötte a pisztolyt.

Magát is fejbe lőtte

Utána fejbe lőtte magát, de csak az eszméletét vesztette el. Miután magához tért, kijutott a fürdőszobába, ahol a felesége találta meg, és mentőt hívott rá.

A vádlott beismerő vallomást tett, és azt mondta, hogy megbánta tettét.