Kósa: Csak a kormánypártokkal folytatódhat az elszámoltatás

Kósa Lajos Gyöngyös, 2014. szeptember 18.
Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke beszédet mond a párt választási nagygyűlésén Gyöngyösön 2014. szeptember 18-án.
MTI Fotó: Komka Péter
Gyöngyös, 2014. szeptember 18. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke beszédet mond a párt választási nagygyűlésén Gyöngyösön 2014. szeptember 18-án. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Az önkormányzati választás egyik legnagyobb tétje, hogy a Fidesz-KDNP szövetség folytatni tudja-e gazdaságfejlesztési programját a településeken is - mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke Gyöngyösön.
Vágólapra másolva!

Az önkormányzatok elengedhetetlen szerepe

Kósa Lajos hangsúlyozta, a gazdaság élénkítéséhez szükség van az önkormányzatokra, hogy a fejlődés ne csak az erre szánt források elapadásáig tartson ki, hanem 10-20 évig is érződjön a hatása.

Közölte, joggal lehet feltételezni, hogy ezt a programot azokkal az önkormányzatokkal tudják végigvinni, amelyek együttműködnek a kormánnyal, elfogadják annak gazdaságfejlesztésre vonatkozó terveit, „többé kevésbé” egy platformon vannak vele.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke beszédet mond a párt választási nagygyűlésén Gyöngyösön Forrás: MTI/Komka Péter

A választás tétje

Kósa Lajos arról is beszélt, hogy a szocialisták az országot, az önkormányzatokat és az embereket is adósságcsapdába taszították. Azt mondta, most az 1,3 millió deviza- és forinthiteles család megsegítése következik. „Ma már azt a törvényt tárgyalja a parlament, amely meghatározza, hogyan jár vissza az embereknek az a pénz, amit a bankok tisztességtelenül vettek el tőlük” – mondta.

A választás tétje így az is, hogy végig tudják-e vinni az adósságmentést és a bankok elszámoltatását, valamint az, hogy folytatni tudják-e munkahelyteremtő programjukat – tette hozzá.