23 szír lapult a terepjáróban

embercsempész
A Bácsalmási és Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltségek járőrei 2014. szeptember 18-án 20 óra 20 perc körüli időben az államhatár közelében egy világítás nélküli német forgalmi rendszámú terepjárót vettek észre. A rendőrök követték az autót, ami ezt észlelve egy rövid idő után megállt és a sofőr elfutott. 300 méterrel távolabb az őt követő egyenruhás elfogta a férfit. A hátrahagyott terepjáróból 23 szír állampolgár szállt ki, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket.
Vágólapra másolva!
Egy teljes focicsapatnyi menekültet szállított terepjárójában az embercsempész, akit a bácsalmási határátkelő közelében kapcsoltak le a rendőrök. Az autóból 23 szír férfi szorongott a sofőr mellett, akit csak kis kergetőzés után tudtak csak elfogni.
Vágólapra másolva!

A sofőrrel együtt 24-en utaztak abban a terepjáróban, amit szeptember 18-án este állítottak meg a bácsalmási és bácsbokodi járőrök.

Az egyenruhásoknak az tűnt fel, hogy német rendszámú autó világítás nélkül halad - követni kezdték , mire a terepjáró egy idő után megállt, sofőrje pedig elrohant. A 45 éves B. Józsefet csak több száz méteres kergetőzés árán sikerült elfognia a rendőröknek.

Kisebb tömeg utazott az embercsempész terepjárójában. Forrás: police.hu

Az autóból ezután 23 szír illegális bevándorlót szállíttattak ki a járőrök, akiket elfogtak és előállítottak. Meghallgatásuk során kiderült, hogy este nyolc után gyalogosan a zöldhatáron lépték át az államhatárt, majd terepjáróval, embercsempész közreműködésével akartak az ország mélyégébe utazni.

B. Józsefet embercsempészés gyanújával vették őrizetbe. A 23 szír állampolgár menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.