A kormány elítéli a Budapestre tervezett fajvédő konferenciát

Vágólapra másolva!
A kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy egy amerikai szélsőséges fajvédő szervezet orosz radikálisokkal együtt Magyarországon tartson konferenciát.
Vágólapra másolva!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményben az áll: a magyar kormány élesen elhatárolódik minden idegengyűlölő, kirekesztő és a kisebbségeket vallása, származása miatt sértő szerveződésektől, így a Budapestre tervezett radikális konferenciától is. A konferenciát a szélsőséges körök arra akarják felhasználni, hogy lejárassák Magyarországot a nemzetközi közvélemény előtt, ami elfogadhatatlan - írták.

A DK és az Együtt- PM is elítéli

Az amerikai székhelyű, szélsőséges, fajvédő National Policy Institute október 3. és 5. között konferenciát szervezne Budapesten. A konferencia előadói között van Alexander Dugin, "a közismerten radikális, rasszista, nagyorosz nacionalista, illetve ukránellenes nézeteket valló orosz politológus és ideológus", a Nemzeti Bolsevik Párt, az Eurázsia Párt egyik alapítója - írták. A tervek szerint a konferencián felszólal Gyöngyösi Márton szélsőjobboldali képviselő is - tették hozzá. A tervezett konferencia ellen korábban tiltakozott az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is.