Droglobbival vádolják a liberális főpolgármester-jelöltet

Vágólapra másolva!
A józsefvárosi önkormányzat szerint úgy tűnik, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje, Bodnár Zoltán is "beállt a droglobbi mögé", és jobban érdekli néhány kábítószer-fogyasztó, mint 80 ezer józsefvárosi egészsége.
Vágólapra másolva!

A VIII. kerületi önkormányzat ezt arra reagálva közölte, hogy Bodnár Zoltán szerint járvány is kitörhet Budapesten a VIII. kerületi tűcsereprogram leállítása miatt.

Ha Bodnár Zoltán ismerné Józsefvárost, és alaposan tájékozódott volna, tisztában lenne azzal, hogy a járványveszélyt "a Kék Pont Alapítvány által folytatott tűosztogatás" okozta - írta a Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) vezette önkormányzat.

Nincs meg az összes tű

Az önkormányzat szerint az alapítvány 100 ezer tűt osztogatott szét, és ebből csak 30 ezret gyűjtött vissza, vagyis 70 ezer tű hevert szerteszét Józsefváros utcáin, parkjaiban, lépcsőházaiban, játszóterein, ezzel veszélyeztetve a kerületben élők, elsősorban a gyermekek biztonságát.

A VIII. kerületi önkormányzat tavaly arra hivatkozva szüntette meg a Kék Pont Alapítvánnyal az együttműködést, hogy a szervezet nem teljesítette vállalását, csak tűosztást folytatott, a drogszemét begyűjtéséből azonban nem vette ki a részét. Az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint új, hozzáértő szakmai partnerekkel folytatják a munkát.