Eltiltották Tarlóst a címerhasználattól

Rendkívüli közgyűlés - Tarlós István sajtótájékoztató
Rendkívüli közgyűlés - Tarlós István sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Jogsértő volt, hogy kampányplakátjain a főpolgármester Budapest hivatalos jelképét tüntette fel.
Vágólapra másolva!

Sértette a rendeltetésszerű joggyakorlás elvét, amikor Tarlós István újrainduló főpolgármester, amikor választási plakátjain, hirdetésein feltüntette Budapest címerét - állapította meg hétfőn a Fővárosi Választási Bizottság (FVB).

Az újrainduló Tarlós István nem használhatja kampánycélokra a főváros jelképét a választási testület szerint Fotó: Polyák Attila - Origo

Bodnár Zoltán, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje tudatta: az FVB helyt adott beadványunknak. Emlékeztetett: korábban felszólították Tarlóst, hogy jogsértést követ el. A főváros jelképekről szóló rendelete ugyanis engedélyhez köti a főváros címerének használatát, ilyen engedélyt pedig pártok nem is kérhetnek - emlékeztetett.

A Liberálisok valószínűsítették, hogy Tarlós kampánycsapatának az összes, már kihelyeztt plakátot le kell vennie, vagy azon kitakarnia a címert - erről keddre sajtótájékoztatót is hirdettek -, ám az időközben nyilvánosságra hozott bizottsági határozat csak a további jogsértéstől tiltotta el a főpolgármestert, vagyis csak új plakátokat nem tehet ki így.