Nem vonul ki a Raiffeisen Bank

Vágólapra másolva!
Nincs napirenden a magyar leányvállalat eladása a Raiffeisen csoportnál - mondta Heinz Wiedner, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatója. Az első fél évben, a bank minden üzleti szegmensben nyereséges volt.
Vágólapra másolva!

Cél, a nyereséges működtetés

A vezérigazgató azt mondta, a nyereség ellenére komoly veszteséget kellett elkönyvelniük a kormány devizahitelesekkel kapcsolatos intézkedéseiből adódó céltartalékolás miatt.

"Fő célunk továbbra is az, hogy újra nyereségessé tegyük működésünket” - szögezte le a vezérigazgató a Napi Gazdaságnak. Szerinte ezt 2016-ra tudják elérni, „ha minden így marad, ahogy most van”.

Elmondta, hogy a devizahiteles perekben az első fokú ítéletek ismeretében nem sok okot lát az optimizmusra. Hangsúlyozta azonban, hogy álláspontjuk szerint az akkor érvényes jogszabályoknak megfelelően nyújtották a hiteleket. "Meg fogjuk vizsgálni a rendelkezésünkre álló fellebbviteli lehetőségeket, ezen belül a nemzetközi jogi fórumok igénybevételét is" - jelentette ki.

Csökkentenék a bankadó mértékét

A vezérigazgató szerint Magyarországnak befektetőkre van szüksége, ez pedig bizalom nélkül nem megy. A pénzügyi szektor fontos szerepet tölt be ebben, ezért is csökkenteni kellene a bankadót. Hangsúlyozta, hogy annak mértékét a 2009-es mérlegek alapján állapították meg, és azóta az ágazat forgalma 30 százalékkal esett vissza.

Közölte: nincs tudomása arról, hogy szó lenne a bankadó csökkentéséről a devizahiteleseknek szánt kompenzációval kapcsolatban.