Putyinnál lobbizik a Magyar Nemzet volt újságírója

Vágólapra másolva!
Lovas István a Russia Today magyar nyelvű adásának elindítását javasolja az orosz elnöknek. 
Vágólapra másolva!

Az újságíró azzal érvel, hogy Magyarország kiemelt figyelmet kap a nemzetközi sajtóban, a putyinizmus kifejezés nálunk negatív tartalommal bír, az adás ellensúlyozhatná az amerikai propaganda törekvéseit. Lovas István egyúttal megoldja az adás finanszírozásának kérdését is, a Putyinnak írt nyílt levélben arra tesz javaslatot, hogy emelje meg a földgáz árát azon országoknak, amelyek a leghangosabban kiabálnak az országa elleni szankciókért.

Egy magyarul szóló Russia Today (RT) hatása földrengésszerű – írja Lovas István a Putyinnak címzett nyílt levélben. Az újságíró szerint az RT az Egyesült Államokban a BBC után a második legnézettebb nem amerikai tévéállomás, tárgyilagossága és egy friss nézőpont megjelenítése miatt pedig messze jobb az angol kormányzati adónál, amely ugyanarra a kaptafára jár, mint a világ tucatnyi globális nyugati tévécsatornája.

Lovas István felidézi, hogy egy amerikai talkshow-ban Bill Clinton volt amerikai elnök Putyinhoz hasonlította Orbán Viktort, továbbá kifejti, hogy nálunk Orbánt „putyinozni” negatívum és "egyfajta kötelező kűr a nyugati sajtóban" ezért azt javasolja, hogy az RT indítsa el magyar nyelvű adását is.

"Finanszírozni egy ilyen adót Önöknek semmiség lenne, főként úgy, hogy még egy picit megemelnék a földgáz árát azon országoknak, amelyek a leghangosabban kiabálnak országa elleni szankciókért."