Távirányítású pokolgépet készített egy budapesti férfi

robbanószerek,robbantó,molotov
Vágólapra másolva!
Molotov-koktélokat és benzineskannákat akart felrobbantani egy budapesti áruház parkolójában egy férfi. Távirányítású pokolgépet készített, majdnem össze is jött neki. 
Vágólapra másolva!

A 39 éves budapesti férfi egy XVII. kerületi áruház parkolójában állt le az autójával, még áprilisban. Előtte a kocsiba rejtett benzineskannákat és palackokat egy gyújtószerkezettel kötötte össze. Mobiltelefonnal, távirányítással akarta felrobbantani a pokolgépet. Végül a teljes terv nem sikerült neki, de a robbanásban az autó ülései kiégtek.

Ezekkel akart robbantani Police.hu

Nagyobb baj is lehetett volna

A tűzoltók idejében közbeléptek, és megfékezték a lángokat. Az igazságügyi szakértő szerint, ha késlekednek, akár nagyobb baj is lehetett volna. A robbantót végül két nap alatt elfogták, éppen biliárdozhatott, mert egy XI. kerületi biliárdszalonban csaptak le rá.

Felrobbant mobiltelefon Police.hu

Jól fel volt fegyverkezve

Miután elfogták, házkutatást tartottak nála. Mobiltelefonokat, adattárolókat, lőfegyvert, éles lőszert, különböző robbantószerkezet készítésére alkalmas anyagokat, alkatrészeket (gyújtózsinórt, műtrágyát, nagyobb mennyiségű foszfort, távirányítókat) és petárdákat foglaltak le.

A férfi beismerte tettét. Vádat emelnek ellene, azt azonban, hogy mi volt a célja az akcióval, nem közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata.