Vádat emeltek Gaudi-Nagy Tamás ellen

Vágólapra másolva!
Felbujtó az ügyészség szerint Gaudi-Nagy-Tamás. A volt jobbikos képviselő személyi szabadság megsértésére és garázdaságra is buzdított, amikor Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét egyebek mellett hazaárulónak nevezte egy rendezvényen. Pásztor Istvánt többen körbevették, egy nő le is köpte. 
Vágólapra másolva!

Gaudi-Nagy Tamás május 6-ra, az Országgyűlés alakuló ülésének időpontjára szervezett tüntetést a Kossuth térre. A tüntetés már elkezdődött, amikor Gaudi észrevette az ülésről távozó Pásztor Istvánt. Ekkor kivette a szónok kezéből a mikrofont, és közölte a jelenlévőkkel, hogy Pásztor az az ember, aki éppen mobiltelefonon beszél. Majd egyre hangosabban szidta, és a délvidéki magyarok kiemelt árulójának, hazaárulónak nevezte.

Nem akarták elengedni

Az ügyészség tájékoztatója szerint ezek után először egy ismeretlen nő szaladt Pásztor Istvánhoz, és fel akarta tartóztatni. Gaudi-Nagy Tamás látta ezt és a tömegből több embert is rábírt, hogy csatlakozzanak a nőhöz, és tovább inzultálják a vajdasági politikust.

Tízen vették körbe, le is köpték

Nagyjából tíz ember vette körbe Pásztor Istvánt és nem engedték tovább. Többen lökdösték, szidalmazták és fenyegették. Közülük két nő többször le is köpte. Az egyik nőt már korábban őrizetbe vették.

Pásztor István csak úgy tudott elmenekülni, hogy a rendőrség is segített neki.

Az ügyészség Gaudit aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével és garázdaság bűntettével vádolja, mint felbujtót.