Karsai József berágott az Origóra

2014.09.24. 16:37

A Fideszhez való viszonyát magyarázza az egykor MSZP-s, ma független Karsai József, Battonya polgármestere, mióta kiderült, hogy október 12-én függetlenként indul ugyan az önkormányzati választáson, de a Fidesz és ő kölcsönösen támogatják egymást.

Nem támogatja őt a Fidesz - állítja Karsai József. Legfeljebb csak "részben".Forrás: MTI/Rosta Tibor

„Nem nyilatkozom maguknak, az ügyvédemnek átadtam az ügyet. Nincs joguk össze-vissza írkálni, mikor nem nyilatkozom maguknak, elferdítették az egészet” - zárta rövidre szerdán a beszélgetést az Origóval Karsai, akit kedden este is elértünk, de akkor sem akart nyilatkozni.

Megírtuk: a nemrég Gyurcsány Ferenc "puccsistáinak" megnevezésével újra a reflektorfénybe kerülő Karsai karrierje az MSZMP-től a Kisgazdapárton, majd az MSZP-n át vezetett a Fidesz közelébe. Az MSZP-ből kilépett agrárszakember 2011-ben még az Orbán-kormány ellen hirdetett éhségsztrájkot, most - az alfahir.hu-n közzétett szórólap szerint - mégis elfogadta a Fidesz támogatását.

Karsai József a szórólapon: a felirat szerint "Fidesz támogatott".Forrás: alfahir.hu

A polgármesteri posztért már nem induló, de a képviselőtestületbe bejutni kívánó politikustól azt próbáltuk már kedden is megtudni, miért „állt át” a Fideszhez, de ezt sem akkor, sem most nem árulta el. Ehelyett ügyvédjét emlegette és annyit mondott, „elferdítettük” a dolgokat.

A máshol készséggel nyilatkozó Karsai a valasz.hu-nak szerdán azt mondta: ő független, csak az összefogás listáját támogatja Battonyán. Arra a kérdésre, hogy igaz-e a hír, miszerint Fidesz által támogatott függetlenként indul, a portálnak azt válaszolta, „részben”.

Bonyolult dolog Karsai és a Fidesz viszonya - Budapestről talán nem is érthetőForrás: MTI/Rosta Tibor

A szavazólapon az lesz a neve mellé írva, hogy független, viszont támogatja azt az ugyancsak független polgármesterjelöltet, Marjai Jánost, akit a Fidesz is ajánl - magyarázta „A szórólapunkon nyolc képviselőjelölt szerepel, köztük vannak fideszesek és rajtam kívül más függetlenek is - ez az összefogás listája”. Lehet, hogy ez nem érthető Budapestről - tette hozzá.